De Katse Kerk

De Hervormde Kerk te Kats, DE trouwlocatie op Noord-Beveland

Oude Evenementen in de Katse Kerk

Lentemarkt in Kats op zaterdag 14 mei

Benefietconcert 16 januari 2016

Zaterdagavond, 16 januari 2016 was er in de Katse Kerk een benefietconcert georganiseerd om geld in te zamelen voor een grote opknapbeurt van het Nieuw-Zeelandhuis. Alle deelnemers traden gratis op en zo is het gelukt om, inclusief de entree-gelden en barinkomsten ruim € 1.100,-- te incasseren.

Er waren 70 bezoekers op af gekomen, waaronder veel Katsenaren en dat was bijzonder gezellig.
Maar het was vooral een ontzettend leuke avond met een optreden van het trio Tony Wesdijk en zang van Roos Giljamse. Zij speelden en zongen de sterren van de hemel, van heel gevoelig tot vrolijke nummers. Vervolgens hield Rien Vroegindeweij een lezing over zijn boeken en las een van zijn verhalen voor. Hij wist verschillende keren de lachers op zijn hand te krijgen. In de pauze werd zijn werk door diverse Katsenaren gekocht.

Na de pauze trad de oud-hippy Cees Verburg op. Hij zong voornamelijk eigen werk en had een Zeelandlied gemaakt op een lied van Randy Newmann. Hij kreeg de aandacht die hij verdiende.
Daarna kwam het duo Comfort Zone, bestaande uit Eva van Rooijen en Jos Stam met easy listening-music. Van die lekkere luistermuziek, waar je een beetje bij weg kunt dromen. Enkele nummers zong ook Roos Giljamse mee.

En dan...tot slot het griezelverhaal van Onno de Graaf. Als een soort Jeroen Bosch beschreef hij het leven in Kats tot in het absurde toe. Het was griezelen en lachen, schateren en huiveren.
Kortom, het was een fantastische avond. Hartelijk dank alle bezoekers, artiesten,Tonny Cappeteijn voor de aankleding van de zaal en het Dorpshuis voor de verlichting. De verbouwing is een stuk dichterbij gekomen zetten. Zeer binnenkort kan er begonnen worden.


Gezellige Kerstfair in het Kerkje van Kats
Zondag 13 december, van 11.00 tot 16.00 uur


Kerstmarkt Kats: zondag 13 december

Zoals ieder jaar organiseerden we ook dit jaar een gezellige kerstmark.
Met onder andere:
- brocante en geschenken
- houten kerstdecoraties
- loterij met vele prijzen
- allerhande voor de vogels
- winters brei- en haakwerk
- kransen, decoraties en kerststukjes
- exclusieve `Katse` confituren en likeur en nog heel veel meer!
- Kerkcafe met lekkers van de Katse thuisbakkers


18 september 2015
Franca Treur
Op vrijdag 18 september verzorgde de afdeling Noord-Beveland van de maatschappij tot het nut van het algemeen, afdeling Noord-Beveland een avond in de Katse Kerk. Franca Treur verzorgde een avond en vertelde over haar u wellicht bekende boek Dorsvloer vol confetti en de woongroep.5 en 6 september 2015
Kats Festijn en FunRun

Kats Festijn, 5 en 6 september 2015
Op zaterdag 5 september en zondag 6 september was het feest in Kats. Katse Galliers en Romeinen waren overal aanwezig.

Op zaterdag 5 september werd het feest geopend met een rondgang van Katse Galliers en Romeinen door het dorp om 16.00 uur. Daarbij troffen deze groepen elkaar uiteindelijk bij de menhir waar het tot een confrontatie kwam.
Daarna was er bij het dorpshuis een eetfestijn met een bout aan het spit en met live muziek van MilleManos. In de avond was er in het dorpshuis vanaf 21.00 uur een geweldig live optreden van El Combo/The Dummies, waar iedereen heerlijk kon dansen.

Zondag 6 september begon om 11.00 uur een gezellige mark rond de kerk.
Ook hier was doorlopend live muziek aanwezig zijn. Om 12.00 uur kon men genieten van het saxofoonensemble sax@work en om 14.30 uur begon een live optreden van Trio Tony Wesdijk. In de kerktuin was er een gezellig terras neergezet waar men kon genieten van een drankje en alle activiteiten.
Er was ook een ervaringstheater bij de kerk door Antes, waarbij men een reis door de tijd maakte. Velen hebben zich laten masseren in het Romeins badhuis, en men kon even zich helemaal uitleven in de Romeinse vrolijke keuken, waar heel wat serviesgoed stuk gegooit is.
Vanaf 14.00 uur was er de FunRun, een recreatieve run, waarbij de deelnemers verkleed konden meedoen. De weergoden waren ons goed gezind en het zonnetje brak zelfs door zodat de FunRunners het prachtige parcours met heel goed weer konden afleggen.
Lentemarkt

Op zaterdag 2 mei 2015 werd de jaarlijkse lentemarkt gehouden.
Het weer was gunstig, de zon liet zich geregeld zien en de kramen stonden vol met planten, bloemen en diverse gekweekte groenteplantjes in de voortuin van de Katse kerk.

Een enorm gezellige aanblik, met een keur aan kleur.

Binnen in de kerk waren de kramen van de rommelmarkt te vinden. Van serviesgoed tot speelgoed, Van kleding tot boeken.
Natuurlijk waren er ook weer vele lekkere taarten en hapjes te koop, die op het gezellige terras in de tuin genuttigd konden worden met een kopje koffie of thee. Ook een wijntje of een glaasje frisdrank was te bestellen.

Windbroke

Op zondag 22 maart 2015 hadden we in de Kats Kerk een muzikale middag met een `gouden randje`, uitgevoerd door vier musicerende heren met tijdelijke Ierse roots.

Het was spannend hoeveel publiek er zou zijn, want van voorverkoop en/of een reserveringssite hadden we op Kats nog nooit gehoord.
Gelukkig verzamelde zich rond 15.00 uur toch circa vijftig toehoorders die heerlijk hebben genoten van de (vooral Walcherse Zeeuwse) band Windbroke.

Het vooral Celtic arrangement werd door Jan van Wallenburg als whistler, duidelijk en humorvol geintroduceerd en zeer professioneel begeleid. John van Rossum begeleidde de band met zijn bodhran (Ierse Drum) in het juiste ritme. Ed van der Kuijl was hoofdzakelijk als zanger en gitaarbegeleiding aanwezig die je meenam naar droevige en blijde verhalen, terwijl muzikaal alleskunner Jaap van Liere zorgde voor mooie tweestemmige zang, maar de band ook zeer kundig begeleide met whistles, accordeon, gitaar en banjo.
Vanaf de eerste minuut was er een ontspannen, humorvolle presentatie van deze muzikale band.

Kortom een muzikaal Zeeuws feestje met een `gouden randje` in de Katse Kerk.

Snertmaaltijd

Zoals ieder jaar was er ook dit jaar weer een snertmaaltijd op vrijdag, 13 februari.
Dit jaar kwam de snert van een zeer bekende kok met zijn prijswinnende befaamde Zeeuwse snert.
Hans Everse van Cleijenborch CulinR heeft met zijn snert meegedaan aan de wereldkampioenschappen snert en stamppot koken en heeft hiermee een podiumplaats weten te veroveren.
Cleijenborch en Hans Everse sponserden de snert.

De kerk zat gezellig vol en er werd heerlijk gegeten en gedronken.

Ook bij de verloting waren weer leuke prijzen te winnen, met als hoofdprijs een bakplaat.

We willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en gezelligheid.
Het was door jullie weer een geslaagde avond.

Een impressie van de avond:
Kerstmarkt 2014

In de vroege ochtend van de 14e december stonden er ongeveer 15 tot 20 vrijwilligers te trappelen om de 9de Katse Kerstmarkt een succes te laten worden. Tijd voor even een kop koffie of thee om 10.30 uur was er al niet meer; iedereen stond in de startblokken om er een geweldige dag van te maken.
Bij binnenkomst in de consistorie liep men al direct aan tegen een tafel met allerlei heerlijkheden: cup cakes, speciale koeken, boterkoeken, cakes waaronder in de vorm van Zeeuwse knopen, saucijzenbroodjes en hartige taarten. Allemaal eindproducten van huisvlijt en de opmaat voor bij de koffie, thee, een glas wijn, bier of een sapje.

Links af in de kerk lagen op een tafel cadeautjes die je kon winnen bij de loterij, verpakt in prachtig gevouwen doosjes met het tafereel van de Katse kerk. En dan ging het verder: naar de tafel vol met brei- en haakwerk, waar je een kus van de verkoopster kreeg en je jezelf met shawl of muts kon bewonderen in de spiegel. En naar de prachtig gedekte tafel met kunstzinnige decoraties van allerlei soort en weer verder naar de hoek waar schitterende kerststukken werden gemaakt, heel eigentijds van compositie en zeer scherp geprijst.

In het Nieuw Zeelandhuis prijkte in de volle lengte een tafel met allerlei kerststukken: kerstkransen, tafelstukken en stukjes met veel groen, zilver, rood en goud. Daaromheen, langs de wanden, stonden de kraampjes met lekkernijen voor vogels, insectenhuizen (de topomzet van het jaar), kerstaccessoires, waaronder kerststallen, -kaarsen, mooie alternatieve kerstboomversieringen zoals handgemaakte engeltjes, Zeeuwse poppetjes enz. enz.

Allemaal zaken waar de vrijwilligers uren handwerk in hebben gestoken, Ook was er een tafel met [kerst]bierpakketten en voorwerpen uit grootmoederstijd.
Kortom, er was volop keuze en afwisseling door de mix van hebbedingetjes en allemaal opgeluisterd met zang, orgel- en trompetmuziek.