De Katse Kerk

De Hervormde Kerk te Kats, DE trouwlocatie op Noord-Beveland

Oude Evenementen in de Katse Kerk

Evenementen in de Katse Kerk

Voor een actueel overzicht van de activiteiten die nog gehouden worden kunt u klikken op Actueel.

Voor een overzicht van activiteiten die in De Katse Kerk hebben plaatsgevonden kunt u klikken op Archief.

Snertmaaltijd Vrijdag 8 Februari 2019

Kerstmarkt 2018

Optreden Femke Bun 13 oktober 2018

Afgelopen jaar heeft Bun flink aan de weg getimmerd, wat haar een plaatsje binnen het Utrechts Conservatorium heeft opgeleverd. Ook heeft ze in 2017 zowel Kunstbende Zeeland, Steenworp en de Wetsrockrally gewonnen. In mei 2018 werd ze uitgeroepen tot de Zeeuwse Belofte 2018 op het Bevrijdingsfestival Vlissingen. Bun spelt eigen geschreven intieme nummers met diepgaande teksten en begeleidt zichzelf op gitaar, ukulele of piano.

Lentemarkt 2018

Optreden Marjolaine et les Manouches 3 februari 2018

Marjolaine et les Manouches, drie muzikale duizendpoten met een groot hart voor de Franse chansons.
De uit Hulst afkomstige Marjolijn Polfliet tekent voor de zang, terwijl Hans van der Werf en Michiel Meijers even makkelijk van instrument wisselen als van paar schoenen.
Samen brengen zij een zeer gevarieerd programma met veel vaart, Franse flair, emotie en humor. De klassiekers van Brel en Piaf, het hedendaagse werk van Zaz en Stromae, en alles wat daartussen zit, maar wel in een eigen jasje.
Het concert is inclusief een goed glas wijn en Franse hapjes.

Kerstmarkt 2017 op zondag 10 december

Lentemarkt in Kats op zaterdag 14 mei 2017

Benefietconcert 16 januari 2016

Zaterdagavond, 16 januari 2016 was er in de Katse Kerk een benefietconcert georganiseerd om geld in te zamelen voor een grote opknapbeurt van het Nieuw-Zeelandhuis. Alle deelnemers traden gratis op en zo is het gelukt om, inclusief de entree-gelden en barinkomsten ruim € 1.100,-- te incasseren.

Er waren 70 bezoekers op af gekomen, waaronder veel Katsenaren en dat was bijzonder gezellig.
Maar het was vooral een ontzettend leuke avond met een optreden van het trio Tony Wesdijk en zang van Roos Giljamse. Zij speelden en zongen de sterren van de hemel, van heel gevoelig tot vrolijke nummers. Vervolgens hield Rien Vroegindeweij een lezing over zijn boeken en las een van zijn verhalen voor. Hij wist verschillende keren de lachers op zijn hand te krijgen. In de pauze werd zijn werk door diverse Katsenaren gekocht.

Na de pauze trad de oud-hippy Cees Verburg op. Hij zong voornamelijk eigen werk en had een Zeelandlied gemaakt op een lied van Randy Newmann. Hij kreeg de aandacht die hij verdiende.
Daarna kwam het duo Comfort Zone, bestaande uit Eva van Rooijen en Jos Stam met easy listening-music. Van die lekkere luistermuziek, waar je een beetje bij weg kunt dromen. Enkele nummers zong ook Roos Giljamse mee.

En dan...tot slot het griezelverhaal van Onno de Graaf. Als een soort Jeroen Bosch beschreef hij het leven in Kats tot in het absurde toe. Het was griezelen en lachen, schateren en huiveren.
Kortom, het was een fantastische avond. Hartelijk dank alle bezoekers, artiesten,Tonny Cappeteijn voor de aankleding van de zaal en het Dorpshuis voor de verlichting. De verbouwing is een stuk dichterbij gekomen zetten. Zeer binnenkort kan er begonnen worden.