De Katse Kerk

De Hervormde Kerk te Kats, DE trouwlocatie op Noord-Beveland

Oude Evenementen in de Katse Kerk

Kerstmarkt 2017 op zondag 10 december

Lentemarkt in Kats op zaterdag 14 mei 2017Benefietconcert 16 januari 2016

Zaterdagavond, 16 januari 2016 was er in de Katse Kerk een benefietconcert georganiseerd om geld in te zamelen voor een grote opknapbeurt van het Nieuw-Zeelandhuis. Alle deelnemers traden gratis op en zo is het gelukt om, inclusief de entree-gelden en barinkomsten ruim € 1.100,-- te incasseren.

Er waren 70 bezoekers op af gekomen, waaronder veel Katsenaren en dat was bijzonder gezellig.
Maar het was vooral een ontzettend leuke avond met een optreden van het trio Tony Wesdijk en zang van Roos Giljamse. Zij speelden en zongen de sterren van de hemel, van heel gevoelig tot vrolijke nummers. Vervolgens hield Rien Vroegindeweij een lezing over zijn boeken en las een van zijn verhalen voor. Hij wist verschillende keren de lachers op zijn hand te krijgen. In de pauze werd zijn werk door diverse Katsenaren gekocht.

Na de pauze trad de oud-hippy Cees Verburg op. Hij zong voornamelijk eigen werk en had een Zeelandlied gemaakt op een lied van Randy Newmann. Hij kreeg de aandacht die hij verdiende.
Daarna kwam het duo Comfort Zone, bestaande uit Eva van Rooijen en Jos Stam met easy listening-music. Van die lekkere luistermuziek, waar je een beetje bij weg kunt dromen. Enkele nummers zong ook Roos Giljamse mee.

En dan...tot slot het griezelverhaal van Onno de Graaf. Als een soort Jeroen Bosch beschreef hij het leven in Kats tot in het absurde toe. Het was griezelen en lachen, schateren en huiveren.
Kortom, het was een fantastische avond. Hartelijk dank alle bezoekers, artiesten,Tonny Cappeteijn voor de aankleding van de zaal en het Dorpshuis voor de verlichting. De verbouwing is een stuk dichterbij gekomen zetten. Zeer binnenkort kan er begonnen worden.